Το μουσείο του Λούβρου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μουσείο του Λούβρου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό / 4 View / 04/07/2020

Την υποδοχή κοινού ύστερα από τέσσερις μήνες ανακοίνωσε το μουσείο του Λούβρου, που θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του τη Δευτέρα 13 Ιουλίου. Το μουσείο παρέμενε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού. Ωστόσο είχε εικονική παρουσία στα social media, με τον αριθμό των ακολούθων του να αυξάνεται.

Στο μουσείο θα ισχύσουν νέοι κανόνες λειτουργίας που συμβαδίζουν με τα γενικότερα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στο μουσείο. Το κυλικείο και το βεστιάριο δεν θα λειτουργήσουν, ενώ θα είναι ανοιχτό το 70% των δημόσιων χώρων. Όσον αφορά το δημοφιλέστερο έκθεμα του μουσείου, την εικόνα της «Μόνα Λίζα», όπου συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος ατόμων για να φωτογραφηθούν, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο έδαφος, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη αποστασιοποίηση του κοινού.

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι οι δύο προγραμματισμένες εκθέσεις για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο. Επιπλέον, ο διευθυντής του μουσείου Μαρτίνεζ, ανακοίνωσε την ανακαίνιση του μουσείου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 στο Παρίσι.

 

Από την άλλη μεριά, η απώλεια εσόδων όλο αυτό το διάστημα έχει ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι φέτος το καλοκαίρι θα προσέλθει μόνο το 20% – 30% των επισκεπτών του μουσείου σε σχέση με πέρσι. «Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι», δήλωσε ο Ζαν – Λικ Μαρτίνεζ, διευθυντής του μουσείου. Πρόσθεσε ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένουν 4.000 – 10.000 επισκέπτες ημερησίως.