Το βραβείο Γκονκούρ στον Ερίκ Βουιγιάρ για το «L’ ordre du jour»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το βραβείο Γκονκούρ στον Ερίκ Βουιγιάρ για το «L’ ordre du jour» / 58 View / 07/11/2017

Με το βραβείο Γκονκούρ (Goncourt), το σημαντικότερο από τα λογοτεχνικά βραβεία του γαλλόφωνου κόσμου, τιμήθηκε σήμερα ο Ερίκ Βουιγιάρ για το βιβλίο του «L’ ordre du jour» (Η ημερήσια διάταξη), ανακοινώθηκε από την επιτροπή του βραβείου, της οποίας προεδρεύει ο Μπερνάρ Πιβό.

Με το βραβείο Ρενοντό (Renaudot) τιμήθηκε εξάλλου ο Ολιβιέ Γκεζ για το βιβλίο του «La disparition de Josef Mengele» (Η εξαφάνιση του Γιόζεφ Μένγκελε), ανακοίνωσε ο Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ.

Το «L’ ordre du jour» (εκδ. Actes Sud) είναι μια συναρπαστική αφήγηση για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το Άνσλους (την προσάρτηση της Αυστρίας) και την αμέριστη υποστήριξη των γερμανών βιομηχάνων προς τη ναζιστική πολεμική μηχανή.

Το «La disparition de Josef Mengele» (εκδ. Grasset) είναι ένα μυθιστόρημα για τα τελευταία χρόνια του βασανιστή γιατρού του Άουζβιτς Γιόζεφ Μένγκελε.

Τρία χρόνια συγγραφής και ερευνών, κυρίως στη Βραζιλία –όπου ο Γκεζ βρήκε το αγρόκτημα όπου είχε κρυφτεί ο Μένγκελε– χρειάσθηκαν για το βιβλίο αυτό.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ