Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων τιμά τον Γρηγόρη Λαμπράκη

by/ 0 Comments / 38 View / 13/05/2016

Συμμετέχοντας στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO (Περίπτερο 15, Stand 14), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαΐου 1963.

Για τον σκοπό αυτόν, το Ίδρυμα διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου των πρακτικών της ημερίδας «Δολοφονία Λαμπράκη: η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αριστοτέλης – Περίπτερο 13, το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα.

Ο τόμος περιλαμβάνει τις ομιλίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που είχε διοργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, στις 11 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης «Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: οι Ιωάννα Παπαθανασίου (ιστορικός, διευθύντρια ερευνών ΕΚΚΕ), Στράτος Δορδανάς (Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας, ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), και Δημοσθένης Δώδος (αναπληρωτής Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Νικολακόπουλος (ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας).