Σε ηλικία 67 ετών πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

by/ 0 Comments / 5 View / 03/02/2021

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο από το θάνατο του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη σε ηλικία μόλις 67 ετών, μετά από μια πλούσια καριέρα.

 

Την είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. «Λατρεμένε μου Βασίλη σ ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες, ήθος και γνώση» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ και θεατρολογία στο Παρίσι, με ειδικό θέμα τη σκηνοθεσία όπερας. Σκηνοθέτησε όπερες για την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Για πάνω από 20 χρόνια εργάστηκε ως παραγωγός μουσικών εκπομπών στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ είχε σκηνοθετήσει και για το ραδιόφωνο.

 

Για το θεατρικό σανίδι σκηνοθέτησε πολλά σημαντικά έργα, όπως τα «Γλυκό πουλί της νιότης» και «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή» του Τένεσι Ουίλιαμς, «Μια ξεχωριστή μέρα» του Ετ. Σκόλα και «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ στο Κρατικό Θέατρο Ελλάδος.

Σημειώνεται πως είχε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου από το 2007 έως το 2014.

Efsyn.gr