Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα

by/ 0 Comments / 17 View / 11/10/2016

Ομαλά, με μεμονωμένες εξαιρέσεις, κύλισε η πρώτη ημέρα του σχολείου για τα προσφυγόπουλα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα διδασκαλίας ανά την Ελλάδα. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες στις 2 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε ήδη από τις μέρες προεγγραφής των προσφυγόπουλων στα Κέντρα Φιλοξενίας και κορυφώθηκε την ημέρα έναρξης του προγράμματος με μεγάλο αριθμό νέων αιτήσεων.

Τα παιδιά μετέβησαν στα σχολεία με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ξεναγήθηκαν στις τάξεις και τα σχολικά κτήρια και γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς ενώ έλαβαν σχολικές τσάντες και βιβλία.

Με εξαίρεση μεμονωμένα περιστατικά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα αλλά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους από τους εκπροσώπους του Υπουργείου, η υποδοχή των παιδιών από τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς υπήρξε ενθουσιώδης.

«Καλωσήρθατε»

Φωνάζοντας «καλωσήρθατε» υποδέχθηκαν οι μαθητές του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, τα 23 προσφυγόπουλα που έφτασαν στις 3 μετά το μεσημέρι στο σχολείο τους.

Τα παιδιά, που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι, κρατούσαν με χαρά τις ολοκαίνουργιες τσάντες τους και φαινόντουσαν ενθουσιασμένα από τη θερμή υποδοχή. Στην τάξη τους τα οδήγησε ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφθασε, συνοδεία δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, φορτωμένος με τσουρέκια και αρτοσκευάσματα, για την πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο.