Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος γλύπτης Γιώργος Λάππας

by/ 0 Comments / 98 View / 26/01/2016

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο γλύπτης Γιώργος Λάππας. Ερευνητής της τέχνης του και διορατικός παρατηρητής του κόσμου, ο Γιώργος Λάππας έθεσε τον άνθρωπο στο κέντρο του στοχασμού και της δημιουργίας του.

Ο Έλληνας γλύπτης γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία στο Όρεγκον (1969 – 1973) και την Καλιφόρνια. Με υποτροφία  του Ιδρύματος Watson ερεύνησε τo 1974 τη γλυπτική των ινδικών ναών. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο και στη συνέχεια μπήκε στην ΑΣΚΤ (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) της Αθήνας όπου σπούδασε γλυπτική με καθηγητές τον Γ. Παππά και τον Γ. Νικολαΐδη (1966 – 1981) . Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα πήγε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού με υποτροφία του Γαλλικού κράτους.

Το 1991 πήρε υποτροφία του Ιδρύματος Cartier στο Παρίσι. Είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Αίσθηση έκανε τελευταία μια σειρά γλυπτών και κινηματογραφικών προβολών στο Εβραϊκό Μουσείο με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους κυρίως ανθρώπους στα δεινά του μίσους και των παράλογων πράξεων που μπορεί να οδηγήσει η πιστή υποταγή σε ακραίες πολιτικές.