Πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Τσικ Κορία

by/ 0 Comments / 3 View / 13/02/2021

Ο Chick Corea (Τσικ Κορία) πέθανε σε ηλικία 79 ετών την Τρίτη (09/02), στη Φλόριντα. Ο μουσικός της τζαζ είχε τιμηθεί με 23 βραβεία Grammy και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόλις την Πέμπτη (11/02, τοπική ώρα).

Ο εμβληματικός μουσικός της τζαζ Chick Corea (Τσικ Κορία) πέθανε την Τρίτη (09/02) σε ηλικία 79 ετών στη Φλόριντα, χάνοντας τη «μάχη» με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Με βάση μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ο μουσικός που είχε κερδίσει 23 βραβεία Grammy, πέθανε από «μια σπάνια μορφή καρκίνου που ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα», όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (11/02, τοπική ώρα).

Στη σχετική δημοσίευση τονίζεται το εξής:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, ο Τσικ απολάμβανε την ελευθερία και τη διασκέδαση που είχε στη δημιουργία κάτι καινούριου. […] Ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και μεγάλος μέντορας και φίλος σε τόσους πολλούς. Μέσα από την εργασία του και τις δεκαετίες που πέρασε περιοδεύοντας στον κόσμο, άγγιξε και ενέπνευσε τη ζωή εκατομμυρίων».

Ποιος ήταν ο Chick Corea

Το πιο διάσημο συγκρότημα του Κορία, το «Return to Forever«, ιδρύθηκε το 1972 και άλλαξε πολλά μέλη καθ’ όλη την πορεία του, με μόνιμο συνεργάτη του επί σειρά ετών τον Στάνλεϊ Κλαρκ.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κορία που περιλαμβάνεται στην προαναφερθείσα ανάρτηση, σημειώνεται:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, βοήθησαν στη διατήρηση της μουσικής πυρκαγιάς. Ελπίζω ότι αυτοί που θέλουν να παίξουν μουσική, να γράψουν ή να ερμηνεύσουν, να το κάνουν. Αν όχι για τον εαυτό σας, τότε για τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά και πολύ διασκεδαστικό».

Sputniknews