Πέθανε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα

by/ 0 Comments / 53 View / 03/12/2020

Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Δάφνη Σκούρα η οποία εργάστηκε και στο ραδιόφωνο.

 

Η ίδια ήταν μαθήτρια της Μαρίκας Κοτοπούλη, ενώ συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς θιάσους όπως (Χατζίσκου, Κατερίνας, Βεργή, Ευθυμίου, Κύρου, Βέμπο, Σταματίου κ.ά.). Με τον Μάνο Κατράκη στο «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρό» του για πολλά χρόνια και με άλλους καταξιωμένους συναδέλφους της, όπως ο Τίτος Βανδής, Ορέστης Μακρής, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος, Αλέκα Κατσέλη, Ελλη Λαμπέτη, Φοίβος Ταξιάρχης, Μαλαίνα Ανουσάκη, Αννα Φόνσου, Ξένια Καλογεροπούλου, Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Γιάννης Αργύρης, Ανδρέας Μπάρκουλης.

 

Ακόμη, συμμετείχε στον «Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου» και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

 

Η Δάφνη Σκούρα έδρασε στη Κατοχή μέσα από τις οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης στις συνοικίες του Βύρωνα και του Υμηττού, για δημοκρατία και ελευθερία.

 

Αργότερα συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη και στον αγώνα ενάντια στη χούντα. Με τους Μάνο Κατράκη και Μήτσο Λυγίζο ήταν τιμητική φρουρά στην κηδεία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη στις 14:30 στην εκκλησία Παναγίτσα στο Μάτι.

 

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της ηθοποιού Δάφνης Σκούρα», σημειώνει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην κόρη της Αλεξία και τα εγγόνια της Νίκο και Δάφνη.

 

Το ΚΚΕ αποχαιρετά «με θλίψη την αγωνίστρια και σπουδαία ηθοποιό Δάφνη Σκούρα.

 

Από τα δεκατρία της βρέθηκε στον κόσμο του θεάτρου, ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια της Μαρίκας Κοτοπούλη, και από τότε υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο με ευγένεια και μοναδικό ήθος, συνεργαζόμενη με τα μεγαλύτερα ονόματα και δίνοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες, όπως στα έργα “Βαθιές είναι οι ρίζες” και “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”.

 

Σε όλη της τη ζωή υπήρξε λαϊκή αγωνίστρια, συμμετέχοντας στην ΕΑΜική Αντίσταση στα χρόνια της κατοχής, στη Νεολαία Λαμπράκη στη συνέχεια και στον αντιδικτατορικό αγώνα ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

 

«Είχε παντρευτεί το δικηγόρο Ευάγγελο Μαχαίρα, διοικητή μονάδων του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, κατά την διάρκεια της κατοχής, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη, πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

 

Θα την θυμόμαστε πάντα για όλα όσα πρόσφερε στο λαό με την τέχνη και τη δράση της, αλλά και για τη σεμνότητα και την ταπεινοφροσύνη της, που συμπυκνώνεται σε μια φράση της: “Μα δεν έκανα τίποτα. Έκανα ό,τι έκαναν και όλοι οι άλλοι.”

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην κόρη της Αλεξία και τα εγγόνια της Νίκο και Δάφνη».

Avgi.gr