Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας

by/ 0 Comments / 33 View / 07/10/2016

Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, παρουσιάζεται σήμερα στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, που περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες, φιλμ κ.α.

Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

Σημειώνεται ότι μια μεγαλύτερη έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016. Η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Νοεμβρίου 2016.