Η Gucci θέλει για πασαρέλα την Ακρόπολη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Gucci θέλει για πασαρέλα την Ακρόπολη / 12 View / 13/02/2017

Στην Ακρόπολη, με φόντο τον Παρθενώνα, θέλει να στήσει την πασαρέλα του ο οίκος μόδας Gucci. Ζητούν δηλαδή τα μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής μαζί με ό,τι άλλο επί αιώνες συμβολίζει ο Ιερός Βράχος για την πνευματική και την καλλιτεχνική δημιουργία, ν’ αποτελέσουν ντεκόρ για την καινούργια κολεξιόν.

Λίγοι και εκλεκτοί, που θα πληρώσουν αδρά, θα παρακολουθήσουν από κοντά την επίδειξη του διάσημου οίκου την 1η Ιουνίου, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες θα μεταδίδουν εικόνα σε όλο τον κόσμο. Το σόου με μουσική, σκηνική δράση, σκηνοθεσία είναι, όπως μαθαίνουμε, μια ολοκληρωμένη πρόταση. Την κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του οίκου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ζητούν την άδειά του για να την πραγματοποιήσουν σ’ ένα από τα σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών είναι αρνητική, ωστόσο τα αιτήματα θα συζητηθούν αναλυτικά αύριο στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο και θα γνωμοδοτήσει. Γιατί η εταιρεία-κολοσσός «Guccio Gucci S.p.A.», εκτός από την επίδειξη μόδας, υποβάλλει και έτερο αίτημα με το οποίο ζητά άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο στο πλαίσιο της εκδήλωσης.