Η τσιμεντωμένη Ακρόπολη πλημμύρισε

by/ 0 Comments / 14 View / 11/12/2020

«Η Ακρόπολη πλημμυρίζει τα τελευταία χρόνια, αυτό όφειλε να το γνωρίζει ο βουλευτής» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το Νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός από εκείνους του Κινήματος Αλλαγής.

Η μεγάλη νεροποντή στην Αθήνα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου και δείχνουν ρυάκια να κυλούν στα επίμαχα σημεία των πρόσφατων διαδρομών. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας όταν πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί επί του Νομοσχεδίου.

Πόσο ευθύνονται τα πρόσφατα έργα με το απέραντο τσιμέντο; Η υπουργός δεν τοποθετήθηκε επ’ αυτού, αλλά έδωσε γενικές εξηγήσεις, σημειώνοντας «στη βόρεια Κλιτύ από τη Σημαία έως την Κλεψύδρα υπάρχουν 17 υδρορροές, οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί για να μην φεύγουν τα νερά προς την οικιστική περιοχή. Στη νότια κλιτύ οι περισσότερες υδρορροές είναι ανενεργές γιατί είναι βουλωμένες εδώ και χρόνια. Όλα τα νερά φεύγουν από τρεις υδρορροές στην περιοχή πάνω από τον ανελκυστήρα που δημιουργήσαμε και είμαστε πολύ περήφανοι» είπε.

Σημείωσε ότι εκπονείται υδραυλική μελέτη για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και φυσικά κατέληξε επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια δεν εκπόνησε αντίστοιχη μελέτη.

Efsyn.gr