Επιστρέφει δυναμικά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστρέφει δυναμικά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / 31 View / 20/03/2018

Το πλούσιο, δυναμικό και πολυποίκιλο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που σχεδιάστηκε από τη νέα καλλιτεχνική διευθύντριά του, Λίντα Καπετανέα, ως ύμνος στο ανθρώπινο σώμα και στις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές του, παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Στόχος μου είναι ένα φεστιβάλ δυναμικό, ανοικτό στη διεθνή κοινότητα, στο κοινό όλων των ηλικιών, στις τέχνες, στις συνεργασίες, αφοσιωμένο στην εκτέλεση και στην έρευνα, ανοικτό στους καλλιτέχνες και στους δημιουργούς. Πιστεύω σ’ ένα φεστιβάλ που θα αναδεικνύει τον ανεξάρτητο διάλογο του χορού με όλες τις τέχνες και θα προωθεί τον στοχασμό και την ενασχόληση με το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση σε όλα τα επίπεδα: πρακτικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Καπετανέα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ χορού στον κόσμο.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, από τους οποίους οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μια παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ως street dance κι ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά από τις 13 ως τις 22 Ιουλίου 2018.