Εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση «Βραβείο ΔΕΣΤΕ. Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση «Βραβείο ΔΕΣΤΕ. Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015» / 19 View / 05/04/2017


Μια έκθεση που δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και συγχρόνως προάγει τον διάλογο με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση «Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015» που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 18 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του βραβείου, περιλαμβάνει έργα των εννέα βραβευθέντων καλλιτεχνών, από το 1999 έως και το 2015.

Η Λουκία Αλαβάνου, η Αναστασία Δούκα, η Ειρήνη Ευσταθίου, ο Χριστόδουλος Παναγιώτου, η Μαρία Παπαδημητρίου, ο Άγγελος Πλέσσας, η Γεωργία Σαγρή, ο Κώστας Σαχπάζης και η Παναγιώτα Τζαμουράνη, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους στο Μέγαρο Σταθάτου (Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1), όπου φιλοξενούνται οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Συγχρόνως, ένας καλαίσθητος κατάλογος συστήνει τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, στα ελληνικά και αγγλικά, ενώ περιλαμβάνει κι ένα ευρετήριο για το βραβείο ΔΕΣΤΕ, που θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη, στο πέρασμα των χρόνων.

«Τα βραβεία ΔΕΣΤΕ και η λειτουργία τους όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε εναλλασσόμενες και συνεχείς γενεές Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μας δίνουν και απαντήσεις στο πώς να αντιμετωπίσουμε τη δυσχέρεια της πολυσυζητημένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Και όλα αυτά, μέσα από τη διαδικασία ενός διαλόγου με τη διεθνή σκηνή, ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα του βραβείου», δήλωσε ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.