Διεθνές συνέδριο στην ΚΕΑ για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

by/ 0 Comments / 33 View / 24/05/2016

Ένα διεθνές συνέδριο και θαλάσσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου στο νησί της Κέας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic, αδελφού πλοίου του Τιτανικού.

Στόχοι των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της εποχής και η προώθηση της Κέας ως μοναδικού προορισμού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από την ιστορική, καταδυτική, διπλωματική, πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Ζακ Ιβ Κουστώ, Πιερ ιβ Κουστώ.

kea3-thumb-large

Στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η περιφέρεια στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών της, αναγνωρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αναδεικνύει τον πλούτο τους, αλλά δημιουργεί διαύλους και προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάδειξής τους».

Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα, το συνέδριο έχει και έντονα κοινωφελή σκοπό, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στους αριστούχους μαθητές του Λυκείου Κέας, μέσω ενός προγράμματος υποτροφιών που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό. Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρόγραμμα υποτροφιών ‘Carl Spencer’, σε μνήμη του Άγγλου δύτη Carl Spencer.