«Βάλ’ τους Χ»: Επιστρέφει στην Αθήνα η έκθεση για «Τον Μαύρο Χάρτη της Ρατσιστικής Βίας»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Βάλ’ τους Χ»: Επιστρέφει στην Αθήνα η έκθεση για «Τον Μαύρο Χάρτη της Ρατσιστικής Βίας» / 11 View / 13/01/2020

Η Έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» επιστρέφει στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, έχοντας πίσω της την καμπάνια που έχει παρουσιάσει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και της πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ (ΙΡΛ) Παράρτημα Ελλάδας και του HumanRights360.   Τα έργα των είκοσι πέντε δημιουργών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων/Technopolis City of Athens από την Τετάρτη 13 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.    Αναγνωρίζοντας ότι το 2019 αποτελεί μια κομβική χρονιά για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η διαδικασία της οποίας έφερε στο φως δεκάδες από τα ρατσιστικά εγκλήματά της, δημιουργήσαμε αυτό το κοινό εγχείρημα που στόχο έχει τόσο την ανάδειξη της τοπογραφίας της ρατσιστικής βίας όσο και να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό την επικινδυνότητά της.

Ο χάρτης που δημιουργήθηκε αποτυπώνει λεπτομερώς τόσο τις ίδιες τις επιθέσεις όσο και τις ιστορίες που βρίσκονται πίσω από αυτές. (https://valtousx.gr/) Με ένα κλικ πάνω στα σημεία του χάρτη, ο επισκέπτης συνειδητοποιεί ότι το κάθε σημείο δεν είναι απλώς μια διεύθυνση, αλλά ένας τόπος βίας, ένα σημείο όπου μια βίαιη υπόθεση έλαβε χώρα στις γειτονιές της Αθήνας, δίπλα μας.   Είκοσι πέντε δημιουργοί της οπτικής εικόνας βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση. Με όπλο ενάντια στη βία την ίδια τη δουλειά τους, εικονογράφησαν τα περιστατικά, έτσι ώστε, να καταφέρουμε να αποτυπώσουμε τη φρίκη και τα αποτελέσματα τόσο της ορατής όσο και της αόρατης βίας.

Πηγή: www.lifo.gr