Έφυγε η Γεωργία Γιαννακοπούλου, η ψυχή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

by/ 0 Comments / 52 View / 13/10/2016

Η Γεωργία Γιαννακοπούλου, η υπεύθυνη του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης. Η Γεωργία ήταν ψυχή του θεάτρου, ο άνθρωπος που φρόντιζε στοργικά και ευσυνείδητα για τη λειτουργία του από τον πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας του.

Την έβλεπες στο φουαγιέ ή δίπλα στο ταμείο, δραστήρια αλλά πάντα ευγενική και χαμογελαστή, έτοιμη να βρει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προέκυπτε. Αεικίνητη, ανήσυχη μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και οι θεατές να οδηγηθούν στην αίθουσα, πρόθυμη να εξυπηρετήσει τους πάντες και εμάς τους δημοσιογράφους με τις ιδιοτροπίες μας.

Ο Βασίλης Πουλαντζάς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του χτες το πρωί ακουγόταν συντετριμμένος: “Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας είναι φτωχότερο. Η Γεωργία ήταν μαζί μας, δικός μας άνθρωπος, μέλος της οικογένειας του θεάτρου μας από την πρώτη μέρα. Δεν είναι μόνο οι πρωταγωνιστές που γράφουν ιστορία στο θέατρο.

“Είναι και εκείνοι οι πολύτιμοι άνθρωποι, που κινούνται διακριτικά πίσω από τα φώτα της ράμπας προσφέροντας πολύ σημαντικό έργο. Στη Γεωργία αξίζουν τιμές, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας τις οφείλει στο πρόσωπό της”.

Η ειρωνεία είναι ότι ο θάνατός της συνέπεσε με την επέτειο της συμπλήρωσης τριών δεκαετιών φέτος για το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.