“Έφυγε”ο τραγουδιστής και στιχουργός Γιάννης Αργύρης

by/ 0 Comments / 190 View / 05/01/2016

Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν εκπνεύσει το 2015 ο γνωστός στιχουργός και τραγουδιστής, Γιάννης Αργύρης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την ιστορία του Νέου Κύματος, στην Πλάκα, καθώς ήταν ιδιοκτήτης της μπουάτ «Εσπερίδες», η οποία λειτούργησε στην περιοχή από το 1964 έως και το 2004.

Τα τραγούδια του σημάδεψαν μια εποχή, όπως «Έλα μαζί μου», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Κάποιος γιορτάζει», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς».

Σε μια κουβέντα του με τον αείμνηστο Πάνο Γεραμάνη («Η ζωή μου ένα τραγούδι», εκδ. Καστανιώτης»), ο Αργύρης μνημόνευσε τα εξής: «Έδωσα πραγματικές μάχες με το εμπορικό κατεστημένο της μουσικής και με τον λαϊκισμό για να περάσει η αντίληψη των μπουάτ στις αρχές του ’60».

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αργύρης ήταν απών από τα μουσικά πράγματα λόγω μιας σοβαρής ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε από τις αρχές της δεκαετίας, παρέμενε όμως παρών στις συνειδήσεις και στις καρδιές τόσο των τραγουδιστών που πέρασαν από τις «Εσπερίδες» (Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πουλόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς κ.ά.) όσο και του κοινού.