Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, μετά την πενθήμερη μάχη στη Βουλή

by/ 0 Comments / 5 View / 16/12/2020

Με 158 «ναι» και 142 «όχι» πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2021, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας πενθήμερης συζήτησης που κορυφώθηκε σήμερα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Με την κακή διαχείριση της πανδημίας και χαμένο πια το «στοίχημα» των Χριστουγέννων και την αγορά να στενάζει, οι αρχηγοί των κομμάτων επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό σε όλα τα μέτωπα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών») όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Οι δαπάνες όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν επίσης από 158 βουλευτές ( 142 κατά) με μόνη διαφοροποίηση τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές έναντι 141 βουλευτών που τις καταψήφισαν.

Η συνέχιση της σκληρής καραντίνας στην οικονομία για τον μήνα που διανύουμε δεν αποτελούσε βασικό σενάριο για τον προϋπολογισμό του 2021 που κατατέθηκε στις 20 Νοεμβρίου αλλά άφηνε προσδοκίες για διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Οπότε με βάση τα νέα δεδομένα η κυβέρνηση απομακρύνεται από το στοίχημα του χριστουγεννιάτικου τζίρου για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης τουλάχιστον κατά 2 δισ. ευρώ.

Efsyn.gr