Φ. Κουβέλης: Ευθεία επιλογή να χτυπηθεί η κυβέρνηση

by/ 0 Comments / 32 View / 23/09/2016

«Ευθεία και σαφή επιλογή να χτυπηθεί η παρούσα κυβέρνηση» χαρακτήρισε ο Φ. Κουβέλης την «αντιπαράθεση στη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών».

Απαντώντας αναφορικά με την επιχειρηματολογία που παρουσιάζεται στη δημόσια αντιπαράθεση, ο επικεφαλής της Eνωτικής Kίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) είπε σχετικά με το εάν δικαιούται το κράτος να προχωρήσει σε διαγωνισμό πως «Το Σύνταγμα, η αρμοδιότητα και το δικαίωμα όσο και η εξουσία χορήγησης αδειών ανήκουν στο κράτος, εκτός κι αν είχε υπάρξει εκχώρηση προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τέτοια εκχώρηση του δικαιώματος δεν υπήρξε, πολύ δε περισσότερο από την ώρα που δεν υπήρχε συγκροτημένο το ΕΣΡ». Τόνισε ότι ο διαγωνισμός -που έγινε έπειτα από νομοθέτημα που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής- «διεξήχθη με τους καλύτερους όρους». Είπε ότι «όλες όμως οι πράξεις του διαγωνισμού υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο» και ότι, κατά συνέπεια, «Όποιος έχει αντίρρηση για τον διενεργηθέντα διαγωνισμό μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή να κρίνει αν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι της αντικειμενικότητας, του αδιαβλήτου και όλα τα συναφή που συγκροτούν την έννοια του αδιάβλητου διαγωνισμού».

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθαρά» κατέληξε ο Φ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «Όποιος έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά και δεν εμπίπτει σε ασυμβίβαστα και έχει καθαρό πόθεν έσχες βεβαίως θα πρέπει να πάρει την άδεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Νίκος Λιονάκης

Πηγή: Αύγη