Φ. Κουβέλης: Επιβεβλημένες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες- Η ΝΔ αρωγός στη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση της συντηρητικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φ. Κουβέλης: Επιβεβλημένες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες- Η ΝΔ αρωγός στη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση της συντηρητικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα / 16 View / 07/06/2019

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε:

  • Εξήντα οκτώ (68) χρόνια μετά τη εισαγωγή του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή από το 1951, οι αλλαγές που επήλθαν ήταν επιβεβλημένες. Αφενός γιατί στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη συντελέσθηκαν σημαντικές αλλαγές που αφορούν και στη μορφολογία του εγκλήματος. Αφετέρου διότι έπρεπε να αντιμετωπισθεί η πληθώρα των παθογενειών του ποινικού συστήματος της χώρας. Οι διατάξεις των νέων Ποινικών Κωδίκων όχι μόνο δεν αναιρούν αλλά αντίθετα θωρακίζουν και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών, την ποινική αξίωση της Πολιτείας και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, επέρχεται ο εξορθολογισμός του συστήματος ποινών και ισορροπείται η υπερβολική αυστηρότητα της απειλούμενης ποινής με την επιείκεια στην εκτέλεση της επιβαλλόμενης ποινής. Ουσιαστικά στους νέους Κώδικες, κυριαρχεί η αναγκαία φιλελεύθερη αντίληψη στο χώρο του Ποινικού Κώδικα.
  • Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και συντηρητικοί κύκλοι της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, σχεδιάζουν μία νέα, ακόμη πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση στην ελληνική κοινωνία, θέτοντας στο στόχαστρο τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πολίτες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την οκτάχρονη μνημονιακή πολιτική. Αρωγός στην προσπάθειά τους η ΝΔ, κορυφαία στελέχη της οποίας διεκδικούν ανερυθρίαστα την πατρότητα της πρωτοφανούς επιδρομής που δέχθηκαν τα εισοδήματα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των πολιτών, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις του, αποδεικνύει καθημερινά ότι τα μνημόνια ήταν απλά το εργαλείο για να προωθήσει το κυρίαρχο τμήμα της οικονομικής ολιγαρχίας στην Ευρώπη μαζί με το πολιτικό του προσωπικό, συγκεκριμένους οικονομικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια αλλά η ΝΔ επιχειρεί να τα επαναφέρει. Σημασία δεν έχει ότι δεν θα ονομάσει έτσι την πολιτική της. Εκείνο που μετρά, είναι η ουσία και το περιεχόμενο της τελευταίας.