Υποκλοπές και συγκάλυψη καταγγέλλει το ΚΚΕ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποκλοπές και συγκάλυψη καταγγέλλει το ΚΚΕ / 13 View / 25/06/2020

  1. «Συνακροάσεις» – υποκλοπές στα γραφεία της Κεντρικής του Επιτροπής κατήγγειλε για ακόμα μία φορά το ΚΚΕ εγκαλώντας ευθέως την κυβέρνηση. «Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών. Είναι καθαρό ότι το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται» τόνισε με ανοιχτή επιστολή επικρίνοντας τον αργό ρυθμό με τον οποίο κινείται η διερεύνηση της υπόθεσης του 2016 και θυμίζοντας ότι παρόμοια κρούσματα είχαν καταγραφεί και το 2017 και το 2019.

«Οι συναρμόδιες αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών» κατήγγειλε το ΚΚΕ κι έστρεψε τα πυρά του ιδιαίτερα προς την ΑΔΑΕ, δεδομένου του εύρους των αρμοδιοτήτων της. «Αποδεικνύεται ότι αυτή δεν είναι ‘Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών’, αλλά ‘Αρχή Διατήρησης της Ανασφάλειας των Επικοινωνιών’» σημείωσε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ κατηγορώντας την Αρχή ότι «όλα αυτά τα χρόνια κρατάει μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο σκοτάδι».

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά του Κ. Τσιάρα: “Έχει φτάσει σε τέτοιο ξεδιάντροπο σημείο το κουκούλωμα, που το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί δεν έχει τον αριθμό της δικογραφίας! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Τους αριθμούς τους έχει. Άλλωστε, για μια ακόμη φορά τους κάνουμε και εμείς γνωστούς σήμερα: Είναι οι Α/2016/2650 και Α/2019/141. Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται”.