Τσίπρας: «Σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου και μια εξυπηρέτηση…»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσίπρας: «Σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου και μια εξυπηρέτηση…» / 13 View / 25/10/2019

Φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης, με τα ρουσφέτια να μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι “Ωραίο μου πλυντήριο”. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες». Ακολούθως, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έπειτα «από 4,5 χρόνια αγώνα για να ξεφύγουμε από το παρασιτικό μοντέλο των κουμπάρων και των ημετέρων, μετά από 4,5 χρόνια αγώνα για να ξεφύγουμε από την κρίση και από τις αιτίες που μας οδήγησαν εκεί, ξαναγυρίζουμε στον γνώριμο τρόπο διακυβέρνησης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία».

Ειδική αναφορά έκανε στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλώντας για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι στον αναπτυξιακό νόμο, η κυβέρνηση περιλαμβάνει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με το πρακτορείο διανομής «Άργος» του κ. Μαρινάκη να έχει ενταχθεί στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντάσσει στους προς επιδότηση κλάδους τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές – και για τη συνδρομητική τηλεόραση. «Και πότε έγινε αυτή η προσθήκη; Όταν φάνηκε ότι “κλείνει” η συμφωνία τραπεζών – AlterEgo για την εξαγορά της Forthnet από τον όμιλο Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ταξικό και κυνικό το ν/σ

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση ως σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό για τα εργασιακά. Είναι «ένα νομοσχέδιο – νοσταλγός του ΔΝΤ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αφού δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να έχει το ΔΝΤ, αντιγράφει τις πρακτικές του, τις ιδέες του, την ιδεοληψία του».

«Με το πολυνομοσχέδιο έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στην Ιστορία τόσο για τη στροφή προς τα πίσω, όσο και για τις χαριστικές τροπολογίες, είπε προς το τέλος της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί σημείο τομής, καθώς ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγγέλλουμε τις αθλιότητές σας…», τόνισε, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Τζόκερ» ο Άδωνις

Ως ντροπή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας κι ως τζόκερ της πολιτικής ζωής χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για το σκάνδαλο Novartis.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, είπε:

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;»

efsyn.gr