Τσίπρας: Αλλάζουν τους Κώδικες για να αθωώνουν τους «μπαχαλάκηδες» του λευκού κολάρου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσίπρας: Αλλάζουν τους Κώδικες για να αθωώνουν τους «μπαχαλάκηδες» του λευκού κολάρου / 18 View / 20/11/2019

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση σε πολλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων το κλίμα αστυνομοκρατίας ειδικά στα Εξάρχεια, οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και το ξήλωμα των προηγούμενων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια «νεοσυντηρητική κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της υπερδεξιούς υπουργούς» και χαρακτήρισε «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τις εφόδους της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία, είπε και ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά.

Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει και πιστεύουν ότι μάλλον γίνεται χειρότερη η κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την παρουσία του στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τόνισε πως ήταν «μια μαζική ειρηνική, μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα», υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε πάει στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός.

«Είχε συμβολικό χαρακτήρα η παρουσία μου» απάντησε στις επικρίσεις για το γιατί δεν πήγε μέχρι το τέλος της πορείας.

Τόνισε ότι «η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας».

Επίσης, πρόσθεσε πως «υπεύθυνη αυτής της μαζικής συμμετοχής είναι η ίδια η κυβέρνηση με τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, στους χώρους διασκέδασης, στους κινηματογράφους».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων».

«Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχαλάκηδες’ που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «γελοία» την παρέμβαση για τις μολότοφ.

Με φανερά σκωπτικά διάθεση για τις προεκλογικές εξαγγελίες της νυν κυβέρνησης διερωτήθηκε «υπάρχει Ρουβίκωνας;», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει.

Για το σκάνδαλο Novartis και στις επίμονες ερωτήσεις ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην ουσία του σκανδάλου, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε πως «εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με τον σταυρό στο χέρι».

«Δεν είχαμε ιδέα για τα πολιτικά πρόσωπα» είπε και υπογράμμισε πως «η ύπαρξη του σκανδάλου είναι γνωστή από πριν» και ότι «είναι παγκόσμιο σκάνδαλο».

Ειδικά για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που βρίσκεται στο επίκεντρο της προανακριτικής είπε πως «βρίσκεται σε δημόσια ταλαιπωρία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ξήλωμα της προηγούμενης Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μετά την Ελλάδα μόνο στην Ουγγαρία έχει συμβεί και μάλιστα ενώ ήταν σε ισχύ η θητεία των μελών της.

Ο Αλ. Τσίπρας «κάρφωσε» την κυβέρνηση λέγοντας πως αυτό που ενοχλούσε τη σημερινή κυβέρνηση είναι ότι «ήταν δραστήρια η επιτροπή στο μονοπώλιο του Τύπου».

«Θέλω να πω ότι για χάρη του συγκεκριμένου επιχειρηματία» υπήρξε αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, είπε φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τόνισε ότι είναι μια απόφαση πρωτοφανής όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ένωσης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 120 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση».