Το Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο / 9 View / 19/11/2019

Τίτλοι τέλους, έπειτα από πέντε χρόνια, για το πολιτικό κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία στις ευρωεκλογές του 2014.

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος «μετά από 2 μήνες εντατικών διαβουλεύσεων, επαφών και συζητήσεων με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα».

Η απόφαση θα τεθεί για έγκριση στην συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ και θα είναι ανοιχτή «για όσα στελέχη και φίλους θέλουν να την παρακολουθήσουν».

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και τη μη κάθοδο του Κινήματος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο συμφώνησε να δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ (από την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος) «για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό».

Η αναστολή λειτουργίας του Κινήματος «δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς θα ιδιωτεύσουμε ή θα συνταξιοδοτηθούμε. Άλλωστε αρκετά στελέχη μας συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν σε πολλά πεδία πολιτικής και βέβαια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου «διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, θεωρώντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του». Σύμφωνα με τις διατυπώσεις τους «οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ακροδεξιά συνθήματα αυξάνονται και όλα αυτά επιβάλουν τη συνέχιση της ύπαρξης του Ποταμιού».

Τα μέλη της ΜΕΣΥΑ καλούνται στην συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου «να συζητήσουν, να προβληματισθούν και τελικά να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου» για αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού.