Την παραπομπή σε δίκη της Αικατερίνης Σαββαίδου εισηγείται η εισαγγελέας εφετών

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Την παραπομπή σε δίκη της Αικατερίνης Σαββαίδου εισηγείται η εισαγγελέας εφετών / 22 View / 11/05/2017

Την παραπομπή σε δίκη για την πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαίδου, εισηγείται η εισαγγελέας εφετών, Μαρία Γκανέ.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει προς τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών να καθίσει στο εδώλιο η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αφορά σε χειρισμούς της σχετικά με υπόθεση επανελέγχου για φορολογικά θέματα που διέταξε σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κ. Σαββαίδου, πριν κινηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της σε πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει, αρνήθηκε ότι ο επανέλεγχος που διατάχθηκε με πρωτοβουλία της είχε στόχο να βλάψει το δημόσιο συμφέρον και να ωφελήσει την ελεγχόμενη εταιρεία, καθώς, όπως υποστήριξε, το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί δεν επρόκειτο με τον επανέλεγχο να μειωθεί, ούτε να μην εισπραχθεί από το Δημόσιο.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη πάντως της κυρίας Σαββαίδου στο ακροατήριο έχουν, σύμφωνα με το νόμο, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνουν – σε αυτό το δικονομικό στάδιο – την υπόθεση.