Τα σχολεία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας κλείνουν την πόρτα σε προσφυγόπουλα

by/ 0 Comments / 55 View / 28/09/2016

Ακόμη ένα χτύπημα στον ανθρωπισμό και τον φιλόξενο χαρακτήρα της Ελλάδας δίνουν σχολεία που δεν δέχονται προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά Ελλήνων.

Πρώτα το Ωραιόκαστρο, μετά η Φιλιππιάδα και τώρα η Αλεξάνδρεια Ημαθίας βάζουν στοπ στην προσπάθεια μικρών παιδιών να ξεπεράσουν τον εφιάλτη που άφησαν πίσω τους, να ενταχθούν σε μια νέα κοινωνία και να αφομοιωθούν.

Η έκτακτη συνέλευση που έγινε μεταξύ των διευθυντών του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας το Σάββατο, παρουσία γονέων πήρε την απόφαση να μην δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα μικρά παιδιά να μορφωθούν.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ενημέρωσε τι προβλέπει με τη νομοθέτηση του το υπουργείο Παιδείας, όμως αποφασίστηκε να μην γίνουν δεκτά τα προσφυγόπουλα.

Μόλις τέσσερις ήταν οι φωνές που εναντιώθηκαν σε ακόμη μια επίθεση κατά του κοινού αισθήματος ανθρωπισμού.

«Τα προσφυγόπουλα θα πάνε σχολείο στην Αλεξάνδρεια, όπως και να ‘χει»

«Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν μπορεί να τεθεί σε καμία ψηφοφορία, να είμαστε ξεκάθαροι, τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο, όπως και να ‘χει» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Νίκος Μπρουσκέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις αντιδράσεις των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

«Έγινε σωρεία λαθών για να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα, έχουν γίνει λάθη από κάτω» είπε ο κ. Μπρουσκέλης, σχολιάζοντας την αρνητική στάση των έξι συλλόγων γονέων δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας στο ενδεχόμενο να κάνουν μάθημα στις αίθουσες των σχολείων 60 παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής (στρατόπεδο 722).

«Δεν φρόντισε το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει εξαρχής, έστω αυτούς τους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα, από την άλλη όμως ως γονείς έχουν μία ανησυχία» εξήγησε ο κ. Μπρουσκέλης, εκτιμώντας ότι υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά και κάποιες δικαιολογημένες.

«Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι όντως ανησυχούν αν το υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης που έχουν. Αυτοί οι γονείς δεν είναι ρατσιστές και φασίστες. Σε καμία περίπτωση» σημείωσε.

Η τελική απόφαση για το σχολείο που θα υποδεχθεί τα παιδιά αναμένεται να ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.