ΣΥΡΙΖΑ: Το ακροδεξιό της πρόσωπο αποκαλύπτει η Ν.Δ. στο προσφυγικό

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Το ακροδεξιό της πρόσωπο αποκαλύπτει η Ν.Δ. στο προσφυγικό / 10 View / 01/10/2019

Με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι τα κυβερνητικά μέτρα αποκαλύπτουν «το αντιμεταναστευτικό μένος» της Ν.Δ. και παραβιάζουν το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Τονίζει επίσης ότι η Ν.Δ. αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από αυτό «της ακροδεξιάς στα πρότυπα Όρμπαν και Σαλβίνι».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα κυβερνητικά μέτρα προωθούν γενικευμένη κράτηση αιτούντων ασύλου σε κλειστά κέντρα-φυλακές και προβλέπουν κατάλογο «ασφαλών τρίτων χωρών» που δεν πληρούν καμία απολύτως τέτοια προδιαγραφή. Επίσης, βαφτίζουν αυθαίρετα το πρόβλημα «μεταναστευτικό» και όχι «προσφυγικό», παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συνθήκη της Γενεύης.

Εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει παντελή άγνοια στην κυβέρνηση για κομβικά ζητήματα στη διαχείριση του προσφυγικού, καθώς «τάζουν επιτάχυνση των διαδικασιών και μιλούν για 9μηνη διάρκεια των δελτίων αιτούντων ασύλου… ενώ σήμερα η διάρκειά τους είναι εξάμηνη».

Παράλληλα απαντά στο σχόλιο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί «γκουλάνγκ» (νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «γκουλάγκ» τη Μόρια και τα άλλα στρατόπεδα «που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ»), τονίζοντας ότι ο υπουργός «τώρα στα δύσκολα… ξέχασε όσα έλεγε πριν από έναν μήνα, όταν επισκέφθηκε το ΚΥΤ της Μόριας και μιλούσε για “θετική εντύπωση από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό”».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι πριν από τρεις μήνες (στις 30 Ιουνίου) στη Μόρια διέμεναν 5.627 άνθρωποι και συνολικά, στα 5 ΚΥΤ των νησιών, 13.640 αιτούντες άσυλο. Αντίθετα, σήμερα στη Μόρια διαμένουν άνω των 12.000 πολίτες τρίτων χωρών και συνολικά στα ΚΥΤ των νησιών άνω των 22.000.