Στον ιστό της «αράχνης» η Τουλουπάκη

by/ 0 Comments / 1 View / 09/02/2022

Αντα Ψαρρά

Κλήθηκε να απολογηθεί ως ύποπτη και μάλιστα για σειρά βαρύτατων αδικημάτων η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται και οι προβλέψεις των υπουργών της κυβέρνησης αλλά και των ευνοημένων ΜΜΕ που χρόνια τώρα ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι.

Μπορεί να έχουν προηγουμένως αποφανθεί με τον τρόπο τους για την πλήρη ανταπόκριση στα καθήκοντά της Δικαστικά Συμβούλια και αρμόδιοι εισαγγελείς που διεξήγαγαν έρευνες και ποτέ δεν δέχτηκαν να της αφαιρέσουν τις δικογραφίες της Novartis, μπορεί να απαλλάχτηκε ο ίδιος ο επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ι. Αγγελής, μπορεί να θεωρήθηκε απολύτως αθώα από το 1/2 των εισαγγελέων που ερεύνησαν τις ενέργειές της, μπορεί αντικειμενικά να επιβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματά της από την αμερικανική Δικαιοσύνη, αλλά εδώ θα «πληρώσει»!

Θα τιμωρηθεί που τόλμησε να υποψιαστεί ότι για τα επιβεβαιωμένα εκατοντάδες εκατ. ευρώ που χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία υπάρχει και ποινική ευθύνη κυβερνητικών στελεχών. Η Εξεταστική Ν.Δ./ΚΙΝ.ΑΛΛ./ΜΜΕ Πέτσα μίλησε και η Δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε.

Η Ελ. Τουλουπάκη με τη χθεσινή της δήλωση περιγράφει πλήρως το πώς ένα τεράστιο σκάνδαλο που η ίδια με τους επίκουρους εισαγγελείς τόλμησαν να διερευνήσουν κατέληξε στο φιάσκο της ενοχοποίησής της. Ενοχοι και όσοι αποκάλυπταν πτυχές του σκανδάλου. Αφού μιλάει για τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής του σκανδάλου σε σκευωρία, αλλά και για το ανελέητο κυνήγι και τις συκοφαντίες που έφτασαν να γίνουν κατηγορίες ακόμα και για εγκληματική οργάνωση.

«Στο πλαίσιο της συντεταγμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας εναντίον μας, καταπατήθηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών, μεταξύ άλλων, με ωμές παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο, που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα ήδη από την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης και που, δυστυχώς, οι δικαστικές εξελίξεις δείχνουν απλά να τις επικυρώνουν.

»Ως απάντηση στη θεσμική εκτροπή και έκπτωση, εγώ και οι συνυπηρετήσαντες με εμένα εισαγγελείς παραμείναμε αταλάντευτα πιστοί στο Σύνταγμα και επιτελέσαμε το καθήκον μας, με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προσηλωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας και στην απόδοση του δικαίου, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Οι κατήγοροί μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι διωκόμαστε ακριβώς γι’ αυτό.

»Σήμερα καλούμαι από την ελληνική Δικαιοσύνη να απολογηθώ ως κατηγορούμενη. Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση προς απολογία είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Είμαι πεπεισμένη για τη δικαίωση, άλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες, δεν ετεροπροσδιορίζονται.

»Ως γνήσιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Κρήτης, δεν φοβάμαι τίποτα, έχω την ελπίδα μου στον Θεό και γι’ αυτό είμαι ελεύθερη. Μου αρκεί που επιτέλεσα τον καθήκον μου στο ακέραιο. Αυτή η βεβαιότητα και η ηρεμία θα είναι το οριστικό ζητούμενο για τους αληθινούς σκευωρούς που ήδη ατενίζουν την ιστορική καταδίκη τους. Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά μέχρι τέλους».

Ο αποδιοπομπαίος τράγος επιτέλους βρέθηκε και δεν είναι ούτε εκείνοι που θησαύρισαν ούτε εκείνοι που δωροδοκήθηκαν ούτε όσοι από τη θέση τους διευκόλυναν την αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ ούτε εκείνοι που με τις αποφάσεις τους συνέβαλαν στο να πληρώσουν, εκτός από την Ελλάδα, και άλλες χώρες τις υπερβολικές τιμές των φαρμάκων ούτε όσοι ξέπλεναν μαύρο χρήμα. Οι δικαστικές συνδρομές με την Ελλάδα έγιναν πλέον πετυχημένο ανέκδοτο στο FBI, ενώ οι διώξεις σε δικαστικούς και δημοσιογράφους ντροπιάζουν τη χώρα ίσως χειρότερα από όσο την ντρόπιασαν όσοι συνέβαλαν στην οικονομική αφαίμαξη του Δημοσίου και μάλιστα μέσα στην κρίση.

Λάθος πληροφορημένος ο κ. Πλεύρης

«Και αυτή τη δουλειά, λοιπόν, που δεν κάνατε πέντε χρόνια εσείς ως κυβέρνηση, διότι δεν κάνατε ούτε μία ούτε μισή ενέργεια για να διεκδικήσετε από τη Novartis χρήματα, θα την κάνουμε εμείς και θα τα διεκδικήσουμε τα χρήματα στη βάση του σκανδάλου, που είναι σκάνδαλο συνταγογράφησης, υπερσυνταγογράφησης, κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, κλινικών δοκιμών, και όχι στη βάση την οποία εσείς επιλέξατε που ήταν η στοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων που δικαιώνονται από την ελληνική Δικαιοσύνη», είπε χθες στη Βουλή ο κ. Πλεύρης ξεχνώντας τη δίωξη Λοβέρδου. Μπέρδεψε όμως και τις ημερομηνίες, μια και το σκάνδαλο ξεκίνησε να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη το 2018.

Εως ότου ολοκληρωθούν δε οι ογκωδέστατες δικογραφίες, καταθέσουν οι μάρτυρες, αναλυθούν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ηλεκτρονικά στοιχεία, ζητηθεί η δικαστική συνδρομή κ.λπ., ο νομικός κ. Πλεύρης γνωρίζει ότι απαιτείται χρόνος. Για παράδειγμα, το σκάνδαλο της Siemens ξεπέρασε τη δεκαετία για να καταλήξει όπου κατέληξε. Το σημαντικότερο όμως που ξέχασε ο υπουργός Υγείας είναι ότι η Ελένη Τουλουπάκη ήταν αυτή που άσκησε -πριν την καταργήσουν- τις διώξεις για την υπεσυνταγογράφηση.

efsyn.gr