Θεσμοί: Σημαντική πρόοδος με την Αθήνα, ανοίγει ο δρόμος για το χρέος

by/ 0 Comments / 30 View / 28/04/2016

«Σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι αποχωρούν από την Αθήνα, λόγω των εορτών του Πάσχα.


 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή που εκδόθηκε το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), διαπιστώνουν σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την τρέχουσα αξιολόγηση.

Πιο αναλυτικά, «οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έχουν υλοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητας του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις αρχές και τα κράτη-μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής».Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων έχει στόχο τη συμφωνία σε κάποια τελευταία στοιχεία του συνολικού πακέτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τα κράτη – μέλη θα συνεχιστούν από τις έδρες των θεσμών. Οι επικεφαλής των δανειστών αναμένεται να επιστρέψουν μετά το Πάσχα για να κλείσουν τα «κενά» περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ.