Προκλητική δήλωση Βορίδη που αποκαλεί περιττούς 400.000 δημοσίους υπαλλήλους

by/ 0 Comments / 3 View / 10/02/2021

«Δεν κατέρρευσε και τίποτα, μειώσαμε κατά 400.000 τον αριθμό των εργαζομένων και το Δημόσιο δεν κατέρρευσε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφορικά με την τρομακτική μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, αφήνοντας χιλιάδες κενά σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση διαλύοντας κάθε κομμάτι του κοινωνικού κράτους.

Όπως παρατήρησε η «Αυγή» ο υπουργός που τα λέει «τσεκουράτα» δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «περισσευούμενους» τους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους που αποχώρησαν από τον δημόσιο τομέα την ώρα μάλιστα που ακόμη και οι Ευρωπαίοι εταίροι αμφισβήτησαν εκ των υστέρων την ορθότητα της εν λόγω επιλογής.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στον Alpha 98.9 χαρακτήρισε τον αριθμό των 950.000 δημοσίων υπαλλήλων ως μία υπερβολή», τη στιγμή υπάρχουν 550.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πάρα πολλά κενά σε κρίσιμους τομείς κοινωνικού κράτους.

Τέλος, ο Μ. Βορίδης αποφεύγοντας να δεσμευτεί για μόνιμες προσλήψεις -την ώρα που το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση και λόγω πανδημίας- αναγνώρισε ότι «σημειακά μπορεί να εμφανίζονται ελλείψεις».

Left.gr