Προκλήσεις στο Αιγαίο από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής – Νέες υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά

by/ 0 Comments / 65 View / 30/04/2016

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών εισήλθαν το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ το ένα από αυτά ζήτησε από ελληνικό αλιευτικό που έπλεε στην περιοχή να αποχωρήσει.

Το περιστατικό με την παρενόχληση του αλιευτικού σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή βρισκόταν σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Μιλώντας στον “Πολίτη της Χίου”, ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού σκάφους Ευάγγελος Κουνενής, είπε ότι το τουρκικό σκάφος πλησίασε το αλιευτικό «Άγιος Δημήτριος» και του ζήτησε να το ακολουθήσει στα έναντι παράλια, λέγοντάς του ότι βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως ανέφερε, το αλιευτικό ακινητοποιήθηκε και αμέσως ειδοποιήθηκε το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έδιωξε το τουρκικό σκάφος από τα ελληνικά ύδατα.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Στο σημείο βρισκόταν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Παράλληλα, τουρκικό αεροσκάφος CN-235 προχώρησε σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό Αιγαίο.

Τέσσερις από αυτές ήταν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες στις 10:53 στα 1.500 πόδια, στις 10:56 στα 700 πόδια και στις 11:00 στα 500 πόδια, αντίστοιχα καθώς και πάνω από τη νήσο Παναγιά στις 11:04 στα 200 πόδια.