Παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ανδρέας Λοβέρδος

by/ 0 Comments / 12 View / 13/01/2021

Σημαντικές αλλαγές στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απομακρύνεται από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

 

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

«Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

 

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει ο βουλευτής σε δήλωσή του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα υπήρξε συνάντηση των δύο, κατά την οποία η κ. Γεννηματά τού ανακοίνωσε την απόφασή της.

 

«Με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση και προχωράμε σε αυτή την αλλαγή στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών», σχολίαζαν κύκλοι του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

 

Η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου προφανώς έχει έχει να κάνει με τις διαρκείς διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή και είναι από καιρό γνωστό ότι υπήρχαν προστριβές για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική του κόμματος. Εξάλλου ο Ανδρ. Λοβέρδος είχε πει ανοιχτά ότι θα διεκδικήσει αλλαγή στρατηγικής, ενώ δείχνει να κινείται προς μια κατεύθυνση διεκδίκησης και της αρχηγίας του κόμματος.

 

Η εξέλιξη αυτή δείχνει αφενός να εξυπηρετεί την Φ. Γεννηματά όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις και ειδικότερα τις εσωκομματικές εκλογές με απώτερο ορίζοντα τις αρχές του 2022, και αφετέρου δίνει μεγαλύτερη άνεση στον Ανδρ. Λοβέρδο να εκφράζει πιο ανοιχτά τις διαφορετικές του απόψεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραμένει τομεάρχης Εξωτερικών.

Efsyn.gr