Ο Νίκος Μπελαβίλας θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Νίκος Μπελαβίλας θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά / 35 View / 26/11/2018

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Η υποψηφιότητά του «κλείδωσε» το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις του υποψηφίου με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά  Γιώργο Γαβρίλη και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newpost.

Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι αρχιτέκτονας/πολεοδόμος και διδάσκει στο Πολυτεχνείο αστικό σχεδιασμό, ενώ είναι πρόεδρος της Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ. Έχει γεννηθεί στο Πασαλιμάνι και αποτελεί από το 1999 ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Δρίτσα «Λιμάνι της Αγωνιίας». Ο κ. Μπελαβίλας έχει κάνει μεγάλο αριθμό πολεοδομικών προγραμμάτων για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στην Αριστερά εντάχτηκε στην εφηβεία του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε απορρίψει την πρόταση να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, επικαλούμενος τα καθήκοντά στην Ανάπλαση ΑΕ.

Ωστόσο πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι η στάση του διαφοροποιήθηκε σε ό,τι αφορά τον Πειραιά λόγω του βιωματικού δεσμού που έχει με την πόλη.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μπελαβίλας έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του με ανάρτησή του στο Facebook.

πηγή: cnn.gr