Οι 5 άξονες στο αντι-σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι 5 άξονες στο αντι-σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ / 2 View / 28/11/2020

Σε αντίθεση με το σχέδιο Πισσαρίδη, στελέχη της Κουμουνδούρου επεξεργάζονται μια εναλλακτική πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία που θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση.

«Tις επόμενες ημέρες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, θα θέσουμε σε διαβούλευση το δικό μας σχέδιο. Στο σχέδιό μας θα περιλαμβάνεται και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ». Αυτά ανέφερε πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ είχε δοθεί στη δημοσιότητα το κομμάτι με τις προτάσεις του οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη που, σε συνδυασμό με το προσχέδιο που είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες από την κυβέρνηση, φέρνουν σειρά μεγάλων, ανατρεπτικών αλλαγών στον χώρο της εργασίας και της ασφάλισης με έντονο νεοφιλελεύθερο στίγμα.

Το επιτελείο

Σήμερα η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει τους πέντε άξονες στους οποίους θα κινηθεί το αντι-σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες, η οποία συν τοις άλλοις θα εξαρτηθεί και από τη διάθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο -το σχέδιο Πισσαρίδη στο σύνολό του- ενδεχομένως και στη Βουλή.

Efsyn.gr