Οι ειρωνείες Μητσοτάκη περί «ευπαθούς ομάδας» και η απάντηση Φίλη

by/ 0 Comments / 6 View / 16/12/2020

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μια αποστροφή στον λόγο του πρωθυπουργού προς τον Νίκο Φίλη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ατυχή αναφορά και προσβολή απέναντι σε χιλιάδες πολίτες που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα, στη στιγμή που από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς καν να πει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας ξέσπασαν αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται προσωπικά στον Νίκο Φίλη και να του λέει υποτιμητικά «κύριε Φίλη φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής ομάδα. Θα ανησυχώ για εσάς».

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για την ειρωνική του στάση μετά το πέρας της ομιλίας του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να το προσβάλλει.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κκ Μητσοτάκης και Φίλης είχαν ένα σύντομο διάλογο έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού για τις ευπαθείς ομάδες και τα ΑμεΑ.

«Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το θέμα είναι τι ήθος παράγει η ειρωνική αναφορά ενός πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, για τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει και του είπε ότι εάν παρεξηγήθηκε του ζητά συγνώμη.

Λίγο αργότερα ο Νίκος Φίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις.

Efsyn.gr