ΟΙΕΛΕ: Οι επιπτώσεις του χειρότερου ν/σ στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΕΛΕ: Οι επιπτώσεις του χειρότερου ν/σ στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης / 12 View / 13/07/2020

Τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς αναλύει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας σε συνεργασία με τους νομικούς παραστάτες της Ομοσπονδίας Γ. Μελισσάρη και Κ. Λαϊνά.

Το σχέδιο νόμου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απελευθέρωση των απολύσεων με υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας, τροποποίηση επί τα χείρω των εργασιακών τους σχέσεων και απαλλαγή της υποχρέωσης των σχολαρχών να δηλώνουν τις απογευματινές δραστηριότητες.

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για το μακράν χειρότερο νομοθέτημα στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκτελεί επιχειρηματικές εντολές και εργάζεται, όχι για την αναβάθμιση της ποιότητας της Παιδείας, αλλά για τη μετατροπή του χώρου της εκπαίδευσης σε ένα απέραντο πεδίο ασύδοτης αγοραίας δραστηριότητας.