Ν. Κοτζιάς: Σήμερα ξεκινήσαμε μία σπουδαία τριμερή συνεργασία με την Παλαιστίνη

by/ 0 Comments / 18 View / 21/09/2016

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου- Παλαιστίνης πήρε σάρκα και οστά. Τα θεμέλια μπήκαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 71ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους ομολόγους του, Ιωάννη Κασουλίδη και Ριάντ Μαλκί, αντίστοιχα. Μία πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά που έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχία των ήδη υφιστάμενων σχημάτων συνεργασίας της Ελλάδας και Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο που δημιουργούν νέες δυνατότητες συνεργασίας, αλλά και ευκαιρίες, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ενώ ειδικότερα για την Αθήνα υπογραμμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως «γεφυροποιού» και «έντιμου διαμεσολαβητή» στην ευρύτερη γειτονιά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

«Σήμερα ξεκινήσαμε μία σπουδαία τριμερή συνεργασία» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν, την συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες.

«Αποφασίσαμε να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών μας διευθυντών που θα προετοιμάσουν την επόμενη συνάντηση υπουργών για τον Ιανουάριο του 2017», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, εξηγώντας ότι «τα θέματα είναι η στρατηγική κατάσταση στην περιοχή και η διαμόρφωση δομών ασφάλειας και σταθερότητας», καθώς και «η συνεργασία σε μία σειρά από τομείς, από την εκπαίδευση και τον τουρισμό μέχρι τη δημιουργία οικονομικών συνεργασιών προς όφελος των λαών μας».