Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. μεθοδεύουν αποκλεισμό Τζανακόπουλου – Πολάκη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. μεθοδεύουν αποκλεισμό Τζανακόπουλου – Πολάκη / 7 View / 23/10/2019

Μεθόδευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για να βρεθούν εκτός Προκαταρκτικής Επιτροπής οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης υπήρξε χθες στη Βουλή. Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, να προστατευθούν από τις ερωτήσεις τους οι Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανιαδάκης, οι οποίοι είναι οι πρώτοι μάρτυρες.

Η μεθόδευση προκάλεσε μεγάλη ένταση τόσο μέσα όσο και έξω από την Επιτροπή. Ακόμη και το ΚΚΕ, που συνήθως απέχει των εντάσεων, διαφώνησε. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το αίτημα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «άστοχο και προκλητικό».

Ωστόσο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν να καταθέτουν και να επανακαταθέτουν το αίτημα στη χθεσινή συνεδρίαση, μέχρι που τελικά αποφάσισαν ότι θα το ξαναφέρουν στην επόμενη συνεδρίαση, την προσεχή Τρίτη!

Πολιτική αυτοκτονία της Ν.Δ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσαν αργά χθες ότι τυχόν εξαίρεση του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Πολάκη από τη σύνθεση της Προκαταρκτικής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Novartis Κ. Φρουζή. «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ν.Δ. δεν θα αποδεχθεί το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά» πρόσθεταν με νόημα… Επισημαίνεται ότι, αν εξαιρεθεί μέλος της Επιτροπής, θα προκύψει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας.