ΝΔ και Ελληνική Λύση έκαναν δώρο στα κολέγια 24.000 μαθητές

by/ 0 Comments / 3 View / 12/02/2021

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, με το οποίο αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 24.000 φοιτητές.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 166 ψήφους από ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν οι 132 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Δεν ψήφισαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Βιλιάρδος.

Η ΝΔ χέρι χέρι με την Ελληνική Λύση αγνόησε το καθολικό «όχι» φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών και επιβάλουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, τη συρρίκνωση των δημόσιων πανεπιστημίων και την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης των κολεγίων.

Για νομοσχέδιο – πελατεία στα ιδιωτικά συμφέροντα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως σχεδόν ένας στους τρεις από τους εισακτέους θα μείνει σίγουρα εκτός των πανεπιστημίων. «Και θα έχουν δυο επιλογές. Να εγκαταλείψουν το όνειρό τους για σπουδές. Ή να πουλήσουν οι γονείς τους ότι έχουν και δεν έχουν. Αν έχουν αρκετά σε κάποιο αξιόπιστο ίδρυμα εκτός. Αν έχουν λιγότερα να γίνουν η πελατεία των κολεγίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «δεν μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, μπαίνει η Δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εντός των πανεπιστημίων «θα λειτουργούν άοπλοι αλλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί», ισχυριζόμενος ότι «θέλουμε να δώσουμε το πανεπιστήμιο πίσω στους καθηγητές και στους φοιτητές».

Avgi.gr