Νέες αυστριακές απειλές για κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ

by/ 0 Comments / 69 View / 15/02/2016

Την απειλή κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, ως μέσο πίεσης προς την Αθήνα για το προσφυγικό, διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με δήλωσή του στα «Νέα».

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναφέρει ότι: “Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια”.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρας μας με τα Σκόπια, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε το “κατάλληλο” μήνυμα στους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. “Πρέπει να μειώσουμε τις ροές των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα” λέει ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, στηρίζει την άποψη ότι η “φραγή” πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον μεγάλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες και ταυτίζεται με τις χώρες Βίζεγκραντ, οι οποίες έστειλαν  πρόσφατα δεκάδες αστυνομικούς στα Σκόπια για τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα.