Νέα παράταση στον διαγωνισμό για την προμήθεια των 770 αστικών λεωφορείων

by/ 0 Comments / 0 View / 14/01/2022

Ακόμα μία παράταση, την τέταρτη κατά σειρά, αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον πολυδιαφημισμένο διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια συνολικά 770 νέων αστικών λεωφορείων για τις συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός με προϋπολογισμό 383,5 εκατομμύρια ευρώ ξεκίνησε μετά το περασμένο καλοκαίρι με την κυβέρνηση και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή να τον διατυμπανίζουν, λέγοντας ότι εκείνοι προχωρούν με πράξεις στην προμήθεια για να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς το κοινό, αντίθετα με ό,τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία όμως φαίνεται πως προσκρούει ήδη σε διάφορα εμπόδια καθώς πολλές από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες από την Ευρώπη και την Ασία ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχώς διευκρινίσεις και υποβάλλουν αιτήματα προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών από την οποία αναμένονται αποφάσεις.

Η νέα παράταση λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου και προκάλεσε χθες δήλωση από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, που επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες» στον υπουργό Κ. Καραμανλή.

Ο κ. Παππάς θυμίζει ότι η κυβέρνηση «ακύρωσε το φθινόπωρο του 2019 τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα οχήματα, εκ των οποίων τα 510 θα κυκλοφορούσαν ήδη από το τέλος του 2021» και τώρα «εθισμένη στην ανικανότητά της και τις απευθείας αναθέσεις, δεν μπορεί ούτε διαγωνισμό να “σταυρώσει” ούτε την κοινωνία να στηρίξει». «Για τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα συνεχίσουν να στριμώχνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω πανδημίας και τρομερής εξάπλωσης του ιού με τα γνωστά αποτελέσματα», ενώ «τα ακατάλληλα και πολυμεταχειρισμένα οχήματα, που έχουν νοικιαστεί σαν να αγοράζαμε καινούργια, θα συνεχίσουν να κοστίζουν ακριβά και να μη λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα» σημειώνει ο κ. Παππάς.

efsyn.gr