Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής / 7 View / 16/06/2020

«Χαστούκι» στην κυβερνητική πλειοψηφία για το αίτημα να κληθούν μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απορρίπτει την πρόταση της πλειοψηφίας οδηγώντας σε ακόμα ένα φιάσκο τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

«Φρένο» στην πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis από το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Ν.Δ. απαίτησε την κλήση των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου με την ιδιότητα των υπόπτων, στην προανακριτική. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει σχετικό αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής πράγμα που έγινε και σύμφωνα με σφαλείς πληροφορίες, η γνωμοδότηση είναι αρνητική.

Πλέον, οδηγούμαστε στο κλείσιμο των εργασιών της προανακριτικής με την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Με διαδικασίες εξπρές, σε ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού για να του δοθεί προθεσμία, καλώντας τον ενώπιον της Επιτροπής την προσεχή Τετάρτη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει κληθεί σε εξηγήσεις από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής (Ν.Δ.- ΚΙΝ.ΑΛΛ.), ωστόσο όπως κατήγγειλε, δεν του χορηγούν καθόλου είτε του δίνουν με μεγάλη καθυστέρηση σημαντικά έγγραφα από μια δικογραφία 200.000 σελίδων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησε μια προθεσμία για να καταθέσει επί του διευρυμένου κατηγορητηρίου στην προανακριτική. Ωστόσο, η επιτροπή, με εμφανή διχογνωμία απέρριψε τελικά το εύλογο αίτημα, στηριζόμενη στις επιθυμίες της πλειοψηφίας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της κλήσης του και της προδικασίας, καταγγέλλοντας ότι κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί και να δώσει εξηγήσεις χωρίς να έχουν καθοριστεί ειδικά και συγκεκριμένα τα ζητήματα και τα πραγματικά γεγονότα, επί των οποίων καλείται να δώσει εξηγήσεις