Μισθοί 8.134,56 ευρώ στα γαλάζια παιδιά

by/ 0 Comments / 1 View / 17/02/2022

Ένσταση αντισυνταγματικότητας χθες, ονομαστική ψηφοφορία σήμερα και πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης, και χθες, και σήμερα στη Βουλή. Ό,τι μπορεί κάνει η αντιπολίτευση προκειμένου να σταματήσει την επέλαση των γαλάζιων golden boys στον ΕΦΚΑ με μισθούς-πρόκληση 8.134,56 ευρώ τον μήνα!

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιτρέπει στον ΕΦΚΑ την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης επιπέδου γενικού διευθυντή και διευθυντή χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογής με τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ. Ο κομματικός στρατός θα εισβάλει στις υφιστάμενες θέσεις και θα αντικαταστήσει τους σημερινούς εργαζόμενους.

Η επιτροπή επιλογής αυτών που θα λαμβάνουν έως και 8.134,56 ευρώ είναι τριμελής και ελέγχεται από τον υπουργό! Συγκεκριμένα, θα είναι ο διοικητής του ΕΦΚΑ και ένας επιστήμονας, που αμφότεροι ορίζονται από τον υπουργό, και ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ. Σημειώνεται επίσης ότι αν εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ κριθεί ικανότερος από τον ιδιώτη, δεν θα λαμβάνει μισθό 8.134,56 ευρώ – αυτά τα χρήματα είναι μόνο για τα γαλάζια golden boys! Ακόμη, το νομοσχέδιο παίρνει την περιουσία του ΕΦΚΑ, που είναι η εγγύηση των συντάξεων και αποτιμάται πάνω από 1 δισεκατομμύριο, και την τοποθετεί σε μία Α.Ε. 43 ατόμων που θα τη διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο. Ο ΕΦΚΑ δεν θα συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία του! Μάλιστα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε δημοσιεύματα που δείχνουν ότι τα συμφέροντα ορέγονται ήδη τα επτά πρώτα «φιλέτα» της περιουσίας του ΕΦΚΑ.

Κομματικό κράτος με πλούσιες ανταμοιβές

«Δεσμευόμαστε με σαφήνεια ότι όταν θα έχουμε ξανά τη λαϊκή εντολή, θα το καταργήσουμε, όπως θα καταργήσουμε και τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τον αντιασφαλιστικό νόμο για την επικουρική ασφάλιση και όλα τα αντικοινωνικά μέτρα που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση» τόνισε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. «Κάνετε κομματικό κράτος» υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση «έρχεται να ανταμείψει πλουσιοπάροχα με 8.000 ευρώ τα δικά της παιδιά, σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις που θα δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις και με τους ασφαλισμένους».

Η στρατηγική της κυβέρνησης έχει τα εξής χαρακτηριστικά, είπε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Νεοφιλελευθερισμός με πελατειακό πρόσωπο, ιδιωτικοποίηση που πηγαίνει χέρι με χέρι με την κομματικοποίηση, εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δημοσίου συμφέροντος».

Χατζηδάκης: Κοινωνική πολιτική στην πράξη

«Δεν πάμε να κάνουμε δογματικά προσλήψεις μόνο από τον ιδιωτικό τομέα αδιαφορώντας για το πραγματικό αποτέλεσμα της παρέμβασης» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίρνετε το μέρος ορισμένων μειοψηφιών μέσα στον ΕΦΚΑ που νομίζουν ότι θίγονται, αδιαφορώντας την ίδια στιγμή -ενώ λέτε ότι σας νοιάζει η κοινωνική πολιτική- για την ταλαιπωρία εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη»!

Γεροβασίλη: Μας το ζητούσαν οι δανειστές

Οι ιδιώτες μάνατζερ στο Δημόσιο ήταν απαίτηση της τρόικας, αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη. «Πρόκειται για μια προμνημονιακή απαίτηση των δανειστών, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με στοιχεία ότι είναι ανεδαφική και λανθασμένη. Το κράτος δεν είναι μια εταιρεία να αλλάζεις μάνατζερ. Μέχρι και οι δανειστές το είδαν και εγκατέλειψαν το σχέδιο αυτό. Η συνταγή Χατζηδάκη-Μητσοτάκη για golden boys -girls δεν ξέρω αν θα βρει, γιατί δεν βρίσκει συνήθως ο Κ. Μητσοτάκης, δεν ξέρει γυναίκες και γι’ αυτό έχει σημασία να το λέμε και αυτό- ιδιώτες προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ, και προοδευτικά σε όλο το Δημόσιο, δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, καθόλου καινούργιο, καθόλου μεταρρυθμιστικό» υπογράμμισε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης: Πατεντάτη αντισυνταγματικότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία. Η Ν.Δ. καταψήφισε την ένσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 την υπερψήφισαν, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μαζί με την Ελληνική Λύση δήλωσαν “παρών”. «Έχουμε μια πολλαπλή, πατεντάτη αντισυνταγματική ρύθμιση, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαία. Δεν είναι μια αβλεψία. Δεν του ξέφυγε εδώ του νομοθέτη. Δεν έτυχε. Είναι μια συνειδητή επιλογή, η οποία εκπορεύεται από την αντίληψη της Ν.Δ. για τον ρόλο του Δημοσίου. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ένα συγκεντρωτικό κράτος, το οποίο θέλει να παρακάμπτει πάγιες συνταγματικές κατακτήσεις, αποτυπωμένες διαχρονικά σε όλα τα συντάγματα το τελευταίο διάστημα, διότι έχει στην αντίληψή του τη συρρίκνωση του ίδιου του δημόσιου τομέα» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα κίνητρα της κυβερνώσας παράταξης και για μας είναι ο κομματικός έλεγχος και η δημιουργία ενός πελατειακού αναξιοκρατικού κράτους» σημείωσε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.

avgi.gr