Κορονοϊός – Έκτακτα μέτρα: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κορονοϊός – Έκτακτα μέτρα: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ / 2 View / 17/03/2020

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 387.

Συγκεκριμενα, από αύριο, Τετάρτη, από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Ελληνες ή από χώρες της ΕΕ.

«Δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μονο για απολύτως αναγκαία συνθήκη» ανέφερε και σημείωσε ότι οι αφιθχέντες από το εξωτερικό θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς. «Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ ενώ θα ελέγχεται η μετάβαση στα αστικά κέντρα.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ θα έχουν περιορισμένη κυκλοφορία. Συγκεκριμένα θα επιτρέπεται να μετακινούνται ανά μια ώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, μέσω συγκεκριμένων λεωφορείων, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί περίφραξη των ΚΥΤ ενώ προανήγγειλε σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς για να δημιουργηθούν ιατρεία ενός αυτών.