Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού η εισβολή ιδιωτικών συμφερόντων στην ΕΥΔΑΠ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού η εισβολή ιδιωτικών συμφερόντων στην ΕΥΔΑΠ / 11 View / 03/06/2020

Για εισβολή ιδιωτικών συμφερόντων στην ΕΥΔΑΠ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, προσθέτοντας ότι έτσι «ανοίγει την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ».

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Βαρεμένος στη δήλωσή του τονίζει “Το κουστούμι της εισβολής ιδιωτικών συμφερόντων και στην ΕΥΔΑΠ φοδράρισε εν μέσω καραντίνας η κυβέρνηση και το προβάρει με την προώθηση Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την Διαχείριση, Λειτουργία & Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας. Προκήρυξε τρείς διαγωνισμούς για Ανάθεση Υπηρεσιών Συμβούλου, δαπάνης 138.000€ η καθεμία, προκειμένου να προετοιμάσουν αυτόν τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ.

Ανοίγει έτσι την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ, αδιαφορώντας για τις επισφάλειες που θα δημιουργηθούν στον έλεγχο των διαδικασιών υδροληψίας και για την αύξηση του κόστους, που θα μετακυλισθεί στους χρήστες.

Η ΕΥΔΑΠ θα οδηγηθεί έτσι σε αδυναμία ως προς τον έλεγχο, ενώ η 70ετής τεχνογνωσία και εμπειρία της φαίνεται να μην στέκεται εμπόδιο στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού.

Ως προς τον κίνδυνο να μετακυλισθεί το κόστος στους τελικούς καταναλωτές, μήπως ήγγικεν η ώρα να δικαιωθεί ο “προφήτης” Μπάμπης Παπαδημητρίου, που τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε αποφανθεί ότι το νερό είναι απαράδεκτα φτηνό;” διερωτάται ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.