Καθαρή παραδοχή Μηταράκη ότι δεν έχει γίνει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για μετεγκαταστάσεις προσφύγων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθαρή παραδοχή Μηταράκη ότι δεν έχει γίνει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για μετεγκαταστάσεις προσφύγων / 11 View / 06/03/2020

Καθαρή παραδοχή του υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη στη Βουλή ότι δεν έχει γίνει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα.

Η ομολογία προέκυψε μετά από επίμονη αναφορά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Ξενογιαννακοπούλου στις δηλώσεις της κας Ιλβα  Γιόχανσον, επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιας για τα εσωτερικά θέματα, ότι δεν έχει λάβει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ότι θα κάνουμε επίκληση του άρθρου 78.3, δεν έχουμε κάνει συγκεκριμένη επίκληση του 78.3 για ένα πολύ απλό στρατηγικό λόγο, ότι ακόμα είμαστε στη μέση της διαδικασίας της κρίσης, δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι χρειαζόμαστε, για να ζητήσεις μετακινήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος αυξημένης έντασης»