Ισ. Ντογιάκος τέλος από την Εισαγγελία Εφετών – Τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών

by/ 0 Comments / 30 View / 15/09/2016

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών τιμωρήθηκε ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε παραπεμφθεί επειδή είχε συγκαλέσει την Ολομέλεια των εισαγγελέων Εφετών σημειώνοντας στην πρόσκληση για το θέμα της συζήτησης «Εξωθεσμική συμπεριφορά της προέδρου του Αρείου Πάγου».

Επειδή όμως σε αυτή την δίκη τιμωρήθηκε με ποινή μεγαλύτερη της επίπληξης, δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο για τις νέες διοικήσεις των δικαστικών υπηρεσιών.

Εκτός από την υπόθεση αυτή ο Ισίδωρος Ντογιάκος αντιμετωπίζει πειθαρχική κατηγορία και για την υπόθεση της μη έγκαιρης μετάφρασης του βουλεύματος στην υπόθεση της Siemens για χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών που ήταν υφιστάμενοί του και κρίθηκε αρμοδίως ότι οι ενέργειες τους δεν ήταν σωστές.