Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης / 8 View / 26/06/2020

Να στείλουν ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης κάλεσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας. “Δεν θα επιτρέψουμε στη Ν.Δ., στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα” υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι προς στελέχη του κόμματος: “Να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη”. “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας” είπε χαρακτηριστικά.

Μπούμερανγκ οι παρακρατικές πρακτικές

Ο πρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι έχει επιλέξει “να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο” για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, “για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος”. “Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το μείζον θεσμικό ζήτημα” σημείωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για “παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης”, οι οποίες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. “Όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του, αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους” εκτίμησε.

Αντιπερισπασμός και σκανδαλολογία

Σε πολύωρη συνεδρίαση στα γραφεία της Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο, στον απόηχο των παρακρατικών μεθοδεύσεων της Ν.Δ. και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισαν πως μπροστά στην οικονομική κρίση, που είναι ήδη παρούσα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει να αποπροσανατολίσει διά του αντιπερισπασμού και της σκανδαλολογίας.

Έκαναν μάλιστα λόγο για “μεθόδους παρακράτους” σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση και χρήση υλικού από παράνομες υποκλοπές ιδιωτικών συνομιλιών ανάμεσα στον Ν. Παππά και τον Σ. Μιωνή.