Η εκδήλωση Απολογισμού του Δ. Παπαδημούλη στο «Τιτάνια»

by/ 0 Comments / 35 View / 27/09/2016

Σε ανοιχτή εκδήλωση στο Τιτάνια παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον «Απολογισμό 2014-2016»- Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Π. Ρήγας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με αφορμή την παρουσίαση του «Απολογισμού 2014-2016», μιας συνοπτικής έκδοσης με αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στα δύο χρόνια κοινοβουλευτικής του θητείας (Ιούλιος 2014-Ιούλιος 2016), προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό σποτ για την παρουσία του, ως αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις σημαντικότερες στιγμές.

 

Το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, αποτυπώνοντας τα δυο προηγούμενα χρόνια είπε ότι η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης βίωσε πολιτική μοναξιά, ωστόσο σήμερα τα επιχειρήματα της σιγά σιγά χρησιμοποιούνται και από άλλες δυνάμεις φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Δ. Παπαδημούλης: Να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα ισότιμο αναδυόμενο μέλος χωρίς εποπτεία

Να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα ισότιμο αναδυόμενο μέλος χωρίς εποπτεία και μνημόνιο και προειδοποίησε πως εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει θα αντιμετωπίσει και σύντομα, διαλυτικά φαινόμενα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δ. Παπαδημούλης. Ήρθε η ώρα αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη να το κάνουμε και στην Ελλάδα. Προτείνω να δημιουργηθεί ένα σταθερό φόρουμ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική δύναμη αφού αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός αλλά σε αυτό το χώρο δεν μπορεί να είναι μόνος. Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι το σημαντικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου. Είμαστε το κόμμα του 35%, δεν μπορούμε να έχουμε τη δομή του 3%, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Υπογράμμισε πως ο στόχος είναι το τρίτο μνημόνιο να είναι το τελευταίο. Μάλιστα τόνισε ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πετύχει τους στόχους για την οικονομία και την κοινωνία να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.

Η παρέμβαση του Παναγιώτη Ρήγα: Αδύναμη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Έχουν περάσει 35 χρόνια από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Μάργκαρετ Θάτσερ, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, απολύσεις και ευέλικτες μορφές εργασίας τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Ο Παναγιώτης Ρήγας, χρέωσε στην Ευρώπη αδυναμία να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το καταγγείλαμε πολύ νωρίτερα, ωστόσο, παρά τον συμβιβασμό μας δεν εγκαταλείψαμε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το προσφυγικό με αιχμή τα κράτη που έκλεισαν τα σύνορα. Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη και σε αυτό έχει συμβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός, τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας είπε ο Παναγιώτης Ρήγας και υπογραμμίζοντας πως το επικείμενο συνέδριο του κόμματος θα δημιουργήσει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του κόμματος εξήρε τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, όπως είπε συνέδραμαν για να δημιουργηθούν οι συμμαχίες.

Η Αριστερά υπάρχει για να εξυπηρετεί την κοινωνία σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αλ. Τσίπρας: Οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη

Το μήνυμα ότι «οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη», γιατί «αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Eυρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για την παρουσίαση του «Απολογισμού 2014-2016», για τις παρεμβάσεις του στα δύο αυτά χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας (Ιούλιος 2014-Ιούλιος 2016).

H παρέμβαση του Μιχάλη Σαμπατακάκη

Η επίδραση του ΚΚΕ εσωτερικού ήταν καταλυτική τότε κυρίως για την αλλαγή στροφής του ΠΑΣΟΚ προς την Ευρώπη, είπε ο κ. Σαμπατακάκης και σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση, καταρρέει το κοινωνικό κράτος και στη χώρα μας το βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό. Ο κ Σαμπατακάκης είπε ότι κάθε χώρα μπορεί να αποχωρήσει από την Ένωση εάν αισθάνεται ότι δεν τον εκφράζει πλέον, όμως είπε αυτή είναι η περιχαράκωση της δεξιάς. Κατέληξε λέγοντας ότι η κρίση στην Ευρώπη είναι δομική και χρειάζεται η αριστερά να παρουσιάσει ένα νέο πολιτικό δημοκρατικό σχέδιο. Και η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται ένα δημοκρατικό σχέδιο που θα απευθύνεται στα δύο τρίτα της κοινωνίας, δήλωσε και υπογράμμισε πως η Αριστερά χρειάζεται ένα νέο αφήγημα.