Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη μετά την αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη μετά την αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή / 7 View / 27/06/2020

Καταθέσαμε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάμε να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο αναφορικά με τον έλεγχο παρανόμων πράξεων. Και παράνομες πράξεις είναι η καταγραφή συνομιλιών, παράνομη πράξη είναι η χρήση αυτών των συνομιλιών. Χρήση που έχει γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και βεβαίως και από την Προανακριτική Επιτροπή.

Είναι μία υποχρέωσή μας αναφορικά με την υπόθεση που λέγεται νομιμότητα και σεβασμός των θεσμών της Δικαιοσύνης. Δε μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα κασέττας. Δεν προστατεύεται τίποτα εάν το επιτρέψουν αυτό, εάν το επιτρέψει η ελληνική Δiκαιοσύνη.

Βεβαίως όλα αυτά γίνονται αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.  Ένα σκάνδαλο που πιστοποιείται ως τέτοιο και με τον  πρακτικό συμβιβασμό που έγινε στην Αμερική. Και η Ελλάδα βεβαίως, το ελληνικό Δημόσιο πρέπει άμεσα να διεκδικήσει τη ζημία η οποία καταγράφεται. Και η ζημία αυτή ανέρχεται, κατά τους υπολογισμούς και κατά το πρακτικό που υπεγράφη στην Αμερική, στο ποσό των 310 εκ. δολαρίων.